Hry

Seznam platforem >> Nintendo 64 >> Pokemon Puzzle League

recenze

Stáhni si Pokémon Puzzle Challenge pro GBC


Logické rychlíky mám velmi rád a velkou měrou tomu přispěla právě Pokemon puzzle chalenge/league. Tohle je přesně taková ta hra, jak jí večer zapnete a hodinová ručička se točí najednou rychle, jak vrtule spitfiru a vás to pořád ne a ne pustit.

Nintendo je známé jako ten největší recyklátor her ze všech. Na GameCube máme remake Metal Gear Solida, na GBA remake Pokemon Red , na Nintendo DS se připravuje už 2. remake Resident Evila a recyklaci se nevyhnul samozřejmě ani N64 s GameBoyem Color. Nintendo se nám totiž rozhodlo naservírovat prastarý „panel de pon“, chcete-li „tetris-attack“ ze SNESu. Né že by nám to mělo nějak vadit, protože 99% z vás o těchto hrách v životě neslyšela ale rozhodně je to zajímavá informace :)


Panel De Pon

tetris attack
Systém hry je velmi jednoduchý. Na obrazovce máte vyhraněné místo a v něm jsou na sobě postavené kostičky různých barev 5-6 druhů barev + vždy jedna bonusová. Vaším úkolem je pomocí kurzoru, který přehodí vodorovně dvě kostky, poskládat alespoň trojici stejných barev. Pokud se vám to podaří, trojice zmizí. Samozřejmě to neuvěřitelně zábavné na tom je spojovat kostek víc najednou a to jako combo (více než tři vodorovně nebo svisle), chain (víc trojcí (čtveřicí, pěticí... po sobě řetězovou reakcí ), skill chain (chain s tím, že další výměnu uděláte v reálném čase) a time lag (např dvě trojice vedle sebe + nějaká ta kombinace předchozích). Pokud se vám některá ta kombinace podaří, máte výhodu (například zastavení času v marathonu, nebo házení bloků na soupeře).


Pokemon puzzle league

K dispozici je tedy několik režimů hry.
Marathon:
V marathonu normálně ze spodu vyjíždějí kostky a vy je musíte likvidovat. Rychlost se neustále zvyšuje a hrajete na body. Nejvíce bodů samozřejmě získáte různými těmi kombinacemi. Kombinace také na chvíli zastaví čas (tzn. kosty na chvilku přestanou přibývat). Hra je prohraná, až se celé pole zaplní kostkami. U N64 verze můžete ještě hrát v režimu 3D. To znamená, že je pole širší a otáčí se dokola.
Time zone:
Máte za určitý čas (2 minuty) nasbírat co nejvíce bodů. Kombinacemi získáváte čas navíc. U N64 verze můžete hrát na v 3D režimu.
Line Clear/ u N64 Spa service:
Kostky jedou nahoru a vy je musíte dostat pod naznačenou linii. Kombinacemi zastavujete čas.
Puzzle/ u N64 Puzzle univerzity:
Vaším úkolem je za určitý počet tahů docílit zmyzení všech kostek. Je tu několik set levelů a ty poslední nevyřeší ani Einstein. U N64 si můžete vytvořit vlastní úrovně a dát je někomu řešit...
Garbage:
Garbage je specialita GBC verze, na N64 není. Padá na vás z hůry čím dál víc bloků a vy je musíte odklízet. Bloky se likvidují tím, že pod nimi uděláte nějakou tu trojici, tím se z bloku stanou jednotlivé kostičky.
Challenge/u N64 Stadium:
Musíte porazit několik trenérů za sebou. Hrajete proti sobě a útočíte na sebe bloky, které tvoříte kombinacemi. Takže pokud se vám povede kombinace, soupeřovy to naloží blok a ten má o zábavu postaráno.  Máte na výběr 3 obtížnosti a musím říct, že Garry na konci úrovně hard čaruje takový chainy a komba, že budete mít co dělat nešvihnout s ovladačem/Gameboyem o zeď.

Pokemon puzzle challenge
Obě verze také obsahují multiplayer pro dva (u N64 stačí další ovladač, u GBC potřebujuete druhou hru a kabel), nějaké ty ukázky a trénink.

Grafika. Tak u GBC není co řešit, tam je prostě perfektní. Pěkné, barevné animované menu, nádherné 2D efekty, krásné bonusové obrázky.... U N64 verze to ale tak dobře nedopadlo. Menu tam je také 2D, ale není animované. Intro like seriál (vůbec celá N64 verze je taková seriáloidní), docela mi vadí, že v režimu 3D ty kostky ve skutečnosti 3D nejsou a mohli by být. To je ale taková drobnost. U takovéhle hry na grafice příliž nezáleží...
Zvuky. U GBC jsou v rámci možností o5 na úrovni. Prostě žádné pípání ale perfektní sound. U N64 to dopadlo mnohem hůř. Zvuky si tam pravděpodobně po chvíli raději vynete. Například pokud se vám povede combo, zařve Ash „here we go“...Po deseti minutách na mě otec z obýváku volal, ať vypnu to „řvoucí dítě“ a nutno podoknout, že mě to taky dost vadilo a nejen to, ale taky např Pika!Pika!Pika! pořád dokola (za chain).
Hudba je také hlavní přednost GBC verze. Různé perfektní remixy hudby z her si budete v options pouštět jen tak pořád dokola. Hudba v N64 je technicky stejně kvalitní (jsou to taky midi!!!), ale obsahově je to hrůza. Nevýrazné midi ze seriálu...dobře...ale ty přechody jsou jako rána do hlavy kladivem, smyčky jsou krátké...

3D režim...točí se to dokola...

Srovnání GBC a N64 verze Pokemon puzzle challenge Pokemon puzzle league
hratelnost + za Garbage mód navíc + za 3D mód navíc
grafika + za krásné intro, animace, menu a obrázky - za ne 3D kostky v 3D režimu, ošklivé menu
zvuky + perfektní, není co dodat - strašlivé komentáře Ashe a Pikachu pořád dokola.
hudba + skvělé remixy RPG z GB - nevýrazné midi z 2BaMaster
ostatní
+ za přenosnost systému
+ za multiplayer, ke kterému stačí ovladač navíc

shrnutí:
Pokemon puzzle challenge:
Ztěží byste hledali na GameBoy Color lepší logický rychlík. Krásná barevná grafika, perfektní zvuky i hudba, multiplayer... Vybroušená hra, která patří do zlatého fondu GBC.

Pokemon puzzle league:
Logické hry na velké konzole už se málo vidí, ale když už , tak si na tom pánové z Nintenda mohli dát větší práci. Je to velmi zábavné, ale je tam spousta věcí, které mohli být lepší. Rozhodně ale nebudete litovat, zvlášť pokud máte dva ovladače a někoho, kdo s vámi bude pařit.

Pokemon puzzle challenge
Grafika: 9/10
Zvuky: 9/10
Hudba: 10/10
Hratelnost: 9/10

Celkové hodnocení: 9/10
Hodnocení podle gamerankings: 89,1%

Pokemon puzzle league
Grafika: 5/10
Zvuky: 3/10
Hudba: 5/10
Hratelnost: 8/10

Celkové hodnocení: 6/10
Hodnocení podle gamerankings: 83.3%


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní