Fórum

Úpravy na Pikachu


lisakVUK
[1] Vložil lisakVUK dne 04.05.2018 v 10:51:19, Odpovědět
 IP hash: 7f1b9ba83f24c418

25.5. 2018 vstoupí do platnosti zákon "GDPR" zpřísňující ochranu osobních údajů. Nejsme komerční subjekt a naše registrace nevyžadují osobní údaje uživatelů jako jméno, příjmení, adresa atd.. , avšak za "osobní údaj" se považuje i e-mail adresa a teoreticky by nás někdo mohl napadnout za její zveřejnění bez výslovného souhlasu uživatele. Provedl jsem tedy na stránce následující změny:

1. Ve všech účtech byly nastaveny e-mail adresy jako skryté.

2. Registrační formulář byl změněn tak, že standardně přednastavuje e-mail jako skrytý, přibylo poučení.



lisakVUK
[2] Vložil lisakVUK dne 04.05.2018 v 16:30:09, Odpovědět
 IP hash: 7f1b9ba83f24c418

Ještě doplnění:

Zakázal jsem i zobrazení všech rozšiřujících informací o uživateli vyjma přezdívky a HTML avataru. Stačí však vstoupit do nastavení vašeho účtu a uložit (bez nutnosti tam cokoliv měnit) a informace se opět začnou zobrazovat.

Důvodem je potřeba pořešit staré účty, kam někdo mohl napsat informace, které by třeba již nyní nechtěl veřejně zobrazovat...



lisakVUK
[3] Vložil lisakVUK dne 10.08.2022 v 12:40:51, Odpovědět
 IP hash: eec184fb2a861f66

Vzhledem k tomu, že servery na novém hostingu u Ebola.CZ jsou připojené i prostřednictvím IP v6 a zároveň se množí případy, kdy i poskytovatel připojí uživatele přes IP v6 je třeba na Pikachu provézt změny, aby scripty podporovaly i IP v6. Dosud tomu tak není, některé části webu zaznamenávají IP v číselné podobě pomocí ip2long funkce, což s IP v6 nefunguje, jiné zase zapisovaly do tabulek se sloupcem dimenzovaným na 15 znaků atd...

Problém jsem zatím řešil workarroundem - nastavením DNS tak, aby byl server přístupný pouze přes standardní IP v4 a pomalu začínám jednotlivé části upravovat pro podporu na IP v6. Na Pika je to trochu složitější než na PJZ, těch modulů je víc a některé ještě běží na "starém" Pika atd..

Dokončil jsem nyní změny pro Fórum (včetně nového generování IP hashů). Kdybyste si všimnuli nějakého divného chování, nebo přímo nějaké chyby, prosím napište to tady do tématu.



lisakVUK
[4] Vložil lisakVUK dne 12.08.2022 v 18:10:30, Odpovědět
 IP hash: xe6417fc9f8ae4899

Provedeny zneny ve scriptech chatu. Opet - kdybyste natazili na nejaky problem (co se drive nevyskytoval), napiste ho prosim do tohoto tematu.



lisakVUK
[5] Vložil lisakVUK dne 15.08.2022 v 12:46:19, Odpovědět
 IP hash: eec184fb2a861f66

Obnovil jsem AAA záznamy v DNS, tudíž "zapnul" možnost přistupovat na web i tímto protokolem. Pokusil jsem se vše projít a provézt potřebné změny, přesto se může stát, že mi něco uniklo a nějaká část webu nebude funkční. Případné chyby tedy prosím reportujte v tomto tématu.

Jinak třeba ve fóru se využití IP v6 adresy pozná IP hashem, který začíná x.



Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Předtím, než poprvé odešleš příspěvek do fóra, prosím čti tyto řádky, nechceš-li se vystavit riziku smazání svého snažení.

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Pravidla obsahují zásady, kterých je dobré se držet. Shrnují pouze to, co by měl dobře vychovaný tvor již vědět, a proto není nutné si je přečíst – stačí se jen chovat slušně. Avšak v případě jakýchkoliv sporů jsou pravidla to, podle čeho budeš posuzován/a.

Pokud píšeš příspěvek, který nesouvisí s původním tématem, označ jej tak, běžným návštěvníkům bude zobrazen ve "sbalené" formě, tj. pouze jeden řádek kdo a kdy jej zadal, s možností si jej rozbalit.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní