Fórum

co pro začátek?


frakira
[1] Vložila frakira dne 02.11.2017 v 11:38:30, Odpovědět
 IP hash: c40739e4f4ed82d5

Ahoj,

omlouvám se, pokud to tu někde je, ale nenašla jsem (fakt ale je, že se tady dost špatně orientuji - ale co jsem viděla vypadá jako že jsem tady jediná, co pokémony nezná).

Mám dcery ve druhé a čtvrté třídě a slíbila jsem jim, že jim nějaké pokémony seženu. Mladší dostala tři od kamarádky a je nešťastná, že tři jsou docela malá sbírka a chtěla by měnit, myslím, že pravidlům ještě nerozumí. Starší ve škole hraje, přičemž si kartičky půjčuje, ale ráda by svoje. Moc se mi líbí eshop veselý drak, ale je tam toho hromada, různé edice, různá témata (?) a já nemám nejmenší ponětí, co přesně chci.

Chtěla bych:

1, pro každou něco jiného

2, cca 100 karet pro jednu

3, měly by tam být i nějaké hezké karty (viděla jsem nějaké blyštivé - nevím, jestli existují i nějaké jiné "hezčí")

4, aby se s tím dalo opravdu hrát (předpokládám, že časem se naučí hrát i ta mladší... nevím, jestli je možné mít 100 karet v kombinaci, aby se s nima nedalo hrát, ale pro jistotu to sem píši)

5, aby to nebylo něco, co zajímalo děcka před rokem a teď už po tom neštěkne pes. Nevím, jestli něco takového je, ale když už to natěšeně donesou do školy, ať se jim spolužáci nevysmějí

Poradíte, co mám koupit? Najdu to na veselém drakovi, nebo to mám koupit raději jinde?

Za jakoukoliv odpověď předem děkuji, jsem bezradná.



frakira
[2] Vložila frakira dne 02.11.2017 v 15:55:46, Odpovědět
 IP hash: c40739e4f4ed82d5

Omlouvám se, asi to byl hloupý dotaz - smažte to někdo, prosím. Prostě koupím "nějaké" PCD a "něco" k tomu... pokud to chápu dobře, hrát se s tím bude dát a pro holky dobrý. Omlouvám se za spamování :-/



[3] Vložilo ghormoon dne 02.11.2017 v 16:03:55, Odpovědět
 IP hash: b9957ac08b696acc

mi neprijde ze by to byl zrovna blby dotaz,i kdyz sam moc neporadim.

taky mam akorat koupeny hotovy balik (z ebaye za par stovek tehda), pokud se tomu budou venovat vic, tak se casem nauci co se jak kombinuje a postavi si ho i z "random karet", ale rozhodne nefunguje koupit 100 karet na aukru a prohlasit to za hotovy balik :)

ten predpostaveny balik nebude zadny terno ze kterym by slo vyhravat turnaje, ale pro odpichnuti kdyz se clovek nechce zabyvat tim co kde sehnat a jak to postavit, proc ne. Par boosetu k tomu at maji co vymenovat a muzou pak doplnovat do balick uvymeneny karty neni k zahozeni a casem se uvidi ...



[4] Vložil gansterpaji dne 02.11.2017 v 19:45:00, Odpovědět
 IP hash: 6fc08791915f830

Urcite to neni hloupy dotaz poptam se v komunite a pokusime se najit spravneho cloveka. Co nam na to spravne odpovi :-) Jen se zeptam jaky meli doposovad zajem o pokemony. Tedy divaji se na ne v televizi nebo se zajimaji pouze o karty. A asi fajn by bylo znat rozpocet :-) take chci zduraznit, ze tim jak vychazi nove karty tak se META(nejlepsi balicky) meni. Ale urcite nejak pujde udelat neco slusne universalniho.

 

Zpráva byla změněna dne 02.11.2017 v 19:53:21



[5] Vložil Fairplay dne 02.11.2017 v 20:04:52, Odpovědět
 IP hash: 4dcb465cb52b39

Ahoj, určitě to není hloupý dotaz. Předpokládám, že holčiny teprve začínají hrát a budou hrát hlavně s kamarády ve škole. Tudíž nepotřebují nějaký oslnivý turnajový balíček. Pro začátek tedy bude nejlepší asi skutečně PCD. Zpravidla obsahuje 60 kartiček, z nich jednu lesklou, minci na házení, žetony zranění a podložku, se kterou budou začátky snažší. Ale už jsem dlouho nekupoval, atk to možná trochu změnili.

Další variantou jsou boostery. Obsahují 10 karet, stojí minimálně stovku a většinou se moc nevyplatí. Ale obsahují jakýsi ten moment překvapení - co kdyby náhodou sis vytáhla vzácnou kartu? Je to takový stírací los :)

Když už jsme u těch vzácných karet, jak ses ptala, co se lesklých týče. Existuje několik typů:

Reverse holo - leskne se nápis na kartičce, jedna v každém boosteru

Holo - leskne se obrázek, krom toho, že je to lesklá karta, je to zpravidla i nějaká silná. Silná karta je v balíčku vždy jedna. Lesklých je z nich asi třetina, takže pokud si vytáhneš lesklou, je to celkem úspěch. Ale pořád existují vzácnější. A to jsou:

Pokemon EX/GX - šance na vytažení je cca 1/6. Je to nějaký silný pokemon, který má výrazně víc životů a silnější útoky. EX navíc přestože jsou evoluce, tak není třeba je vyvíjet

Full Art - cca 1/18 - může být Pokemon EX, GX nebo trenérská karta. Má stejné vlastnosti jako její obvyklejší verze, ale obrázek má přes celou kartu.

Rainbow Ultra Rare - cca 1/36, nejvzácnější karty, celé v duhové barvě, popř. zbarveny do jedné barvy.

Karty doporučuju kupovat v Černém Rytíři - mají výrazně největší výběr a nejlepší ceny. Dobré ceny i výběr má i JRC. Veselý Drak je podle mě předražený.

A abych si přihřál polívčičku, sám v tuto chvíli nabízím na aukru nějaké karty, které jsem měl vícekrát a nepotřebuju je (Tady je odkaz). Mám kdyžtak i víc karet, celkem dost lesklých, jen prodávám postupně. Pokud bys měla zájem, na ceně se i nějak můžeme dohodnout



frakira
[6] Vložila frakira dne 02.11.2017 v 20:10:30, Odpovědět
 IP hash: 751fa50af6577987

Rozpočet.. doufám, že se vejdu i s alby do 3k, ale čím méně, tím lépe, samozřejmě. Pravda je, že potřebuji příští týden v sobotu album jako narozeninový dárek pro jednoho jejich kamaráda, tak jsem to chtěla sfouknout najednou, ať si můžou rovnou hrát (tj. docela na to pospíchám).

Opravdu bych to ráda koupila u toho veselého draka, pokud neexistuje nějaký rozumný důvod, proč ne. Aukro nechci, protože jednak nevím, jak poznat, jestli to jsou pravé karty, jednak nemůžu spoláhat na včasné odeslání (u ebaye bych to nestihla vůbec, že ano).

Na pokémony se holky dívaly, když chodívali v televizi, než to "tátu" přestalo bavit, hráli Pokémon go (holky bohužel nemají internet, takže samy chytat nemohly), pokémony mají rády a neustále mi vysvětlují, jaké má kdo schopnosti a jaká jsou jednotlivá stadia od kterého druhu a... netuším, jak moc široký rozhled mají, protože já jsem schopná si zapamatovat jen pichu a pikachu.. nepamatuju si ani toho největšího žlutého :-O

Ale jak říkám, ve škole zrovna frčí karty, tak chtějí karty.

Turnaje rozhodně teď ani jindy vyhrávat neplánují :-)

Každopádně moc moc moc děkuji. Počkám do neděle, jestli se tady neobjeví nějaká snadno následovatelná rada, v opačném případě se s ím v neděli nějak poperu a snad to dopadne.



frakira
[7] Vložila frakira dne 02.11.2017 v 20:25:40, Odpovědět
 IP hash: 751fa50af6577987

(ok, tak předraženého draka nechci, ani když je veselý)



[8] Vložil Fairplay dne 03.11.2017 v 07:07:18, Odpovědět
 IP hash: 4dcb465cb52b39

[6] frakira: Rozpočet do 3k? V tom případě bych navrhl:

Album pro kamaráda - cca 300

2x album pro slečny - cca 600

2x PCD (pro každou jeden) - cca 600

a 2x Pokemon Tin pro každou jeden. Je to hezká krabička, do které si pak budou moct schovat karty, jsou tam 4 boostery a 1 vzácná karta. Je jich hodně druhů, takže jdou vybrat tak, aby ta vzácná silná karta šla dát do jejich balíčku a ony by pak s ní mohly machrovat před spolužáky. (v případě Solgalea a Lunaly pozor na to, že to jsou evoluce, tak je potřeba mít jejich podvývoje, aby šli hrát) - cca 450-550

Takže za rozpočet cca 2500 budete mít balíček pro každou z nich, navíc se silnou vzácnou kartou, alba (včetně pro kamaráda) a hezké plechové krabičky, do kterých si budou moct schovat všechny karty, co nebudou chtít mít v albu. A navíc pro každou ty 4 boostery, ve kterých taky může být něco hezkého či vzácného.

To je asi nejlepší kombinace, která mě v tuto chvíli napadá :)



Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Předtím, než poprvé odešleš příspěvek do fóra, prosím čti tyto řádky, nechceš-li se vystavit riziku smazání svého snažení.

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Pravidla obsahují zásady, kterých je dobré se držet. Shrnují pouze to, co by měl dobře vychovaný tvor již vědět, a proto není nutné si je přečíst – stačí se jen chovat slušně. Avšak v případě jakýchkoliv sporů jsou pravidla to, podle čeho budeš posuzován/a.

Pokud píšeš příspěvek, který nesouvisí s původním tématem, označ jej tak, běžným návštěvníkům bude zobrazen ve "sbalené" formě, tj. pouze jeden řádek kdo a kdy jej zadal, s možností si jej rozbalit.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní