Máte pocit, že máte ostatním co říct? Váš názor na to jakou strategii použít? Něco jiného, o čem si myslíte, že ostatní zaujme? Napište nám, my Vaše názory rádi zveřejníme.


       Pokémon je sběratelská karetní hra, která vznikla v roce 1999 na motivy oblíbené videohry firmy Nintendo. Hned od začátku prodělala obrovsky ¨2spěch a dnes je to vůbec nejprodávanější karetní hra na světě. Otcem Pokémonů je Satoshi Tajiri, japonec, který všechny Pokémony vymyslel a nakreslil a v roce 1995 nabídl svůj nápad právě Nintendu. Od roku 1996, kdy se Pokémon poprvé objevil v Japonsku, se stal obrovskou vlnou, která pohltila miliony dětí po celém světě. Fenomén Pokémon je nyní považován za kulturní revoluci, která otřásla nejenom karetní scénou:

1) Game Boy - Pouze v Japonsku se prodalo 12 miliónů cartridge hry Pokémon.
2) FILM - 2. září 2000 začíná seriál na TV Nova, na podzim k nám do kin přijde celovečení film (točí se již třetí díl).
3) Hračky - Svého Pokémona si můžete pořídit také jako plyšáka, gumáka atd.
4) Hrací karty - Díky sběratelské karetní hře Pokémon se můžete utkat s ostatními trenéry na jednotlivých turnajových kláních.

       Pokémon je sběratelská karetní hra, která vám umožňuje proniknout do světa Pokémonů. Na tomto prazvláštním místě se setkávají lidé jako ty, kteří tvrdě trénují, aby se stali mistry mezi trenéry Pokémonů.

       Ptáte se, co je to Pokémon? Jsou to záhadní tvorové, kteří žijí ve světě lidí, vysvětluje profesor Oak, přední odborník na tyto bytosti. V současné době máme důkazy o existenci více než 150 druhů!?

       Tvým úkolem je tyto tvory polapit a vytrénovat je k boji. Ale pozor, není to snadný úkol. Nejprve si musíš osvojit alespoň základní pravidla, a pak bez problémů vybereš toho pravého Pokémona k boji. Budeš-li pravidelně hrát, brzo se ve hře zdokonalíš a boj proti Pokémonům tvých soupeřů bude pro tebe čím dál snažší a na konci tě čeká mnoho vítězství.

       Každý Pokémon má odlišné schopnosti k boji. Přestože se Pokémoni liší tvarem a výškou, i ten sebemenší Pokémon je schopen bojovat. Někteří Pokémoni rostou anebo se vyvíjejí a stávají se silnějšími. Bát se však nemusíš, i ten nejsilnější Pokémon ti zůstane věrny. Máš-li v ruce Pokémona, ovládáš obrovskou sílu. Jsi připraven na vše.

       Pokémon umožňuje dětem zbystřit jejich smysly, zlepšit čtení a chápavost a posílit strategické myšlení (hlavně při stavbě hracích balíčků). Podobně jako v šachách, rozvíjí Pokémon u dětí všechny vyjmenované schopnosti a učí je při hře kombinovat. Pokémon umožňuje dětem otevřít se a komunikovat s ostatními dětmi, kteří hrají tuto hru. Je to skvělá cesta, jak si najít dobré přátele a skvěle se s nimi pobavit.

       Pokémon umožňuje dětem stvárnit své představy. Stanou se z nich trenéři těch Pokémonů, které si oblíbili v televizi nebo "pochytali" na Game Boyi.


  Pspvky