Hry

Seznam platforem >> Nintendo 64 >> Pokemon Snap

recenze

Pokud vás baví fotit, budete jako doma. Pokud vás fotit nebaví, tak vás to začne bavit. Fotit Pokémony je návykové a někdy...
Začne to tím, že zastrčíte cartridge do N64, posunete zapínací tlačítko směrem k sobě. Vezmete ovladač do ruky tak, abyste měli na levém palci analogovou páčku a druhou rukou mohli ovládat tlačítka. Naskočí logo N64 a pak hlavní menu. Samozřejmě vyberete NEW GAME. Zadáte jméno 7 znaků dlouhé a najedete na end. A. „Hallo there! .... I´m Oak, the Pokémon professor!“
Profesor vám věnuje albun na fotky, představí vám jeho nový vynález- ZERO-ONE vehicle, vozítko, které stále jede a nemá brzdy :), ve kterém se budete pohybovat v celkem 6ti (+jedno bonusové) místech (pláž, tunel, sopka, řeka, jeskyně a divoká řeka-údolí + 2. Dimenze, duhový oblak, kde se dá fotit MEW). Ale to už předbíhám.
První ostrov-pláž je jakýsi trénink, tutorial, kde vás naučí ovládání...čili Ztkem se zoomuje, Ačkem se fotí (nebo také hází jablko), Bčkem se hází míček, žlutou šipkou dolů se píská na flétnu, Rkem se zrychluje. Kolem dokola se otáčíte semozřejmě analogovou páčkou.
Takže, ale jak se to vůbec hraje? Jezdíte po různých místech ve vozítku, které pořád jede a nedá se zastavit. Mezitím se snažíte fotit Pokemonky okolo. Těch je tam 63 z první řady (1-151). Ale pozor, není to tak jednoduché, jak se zdá. Máte film „jen“ na 59 fotek (což ale většinou uplně stačí), navíc Pokemoni nestojí jako tvrdé y, ale běhají, schovávají se, létají, plavou, mizí před očima, potažmo nejsou vidět vůbec a vy je musíte nejdříve vylákat ze skrýše. K tomu se používají předměty (které se stejně jako místa na mapě postupně odemykají, jak postupujete dál ve hře).
Předměty:
Jablko: Jablkem se dá nalákat Pokemon tam, kde ho zrovna potřebujete, něco shodit, aktivovat a podobně
Míček: smoke ball, takový kouřový granát :) se používá k vylákání pokémonů ze skrýší a jinak podobně jako s jablkem s ním můžete shazovat a aktivovat různé věci.
Flétna: Když zahrajete na flétnu, tak u některých pokémonů můžete probudit speciální pohyby, například začnou tancovat a podobně.

Když máte fotky nafocené (vozítko dojede do cíle) můžete je ukázat profesorovy a získat za ně body, které vám umožní postoupit ve hře dál, popřípadě si je uložit do svého alba, abyste si je mohli kdykoliv znovu prohlédnout. Jenže profesor má docela tvrdé požadavky, jak má fotka vypadat. Focený Pokemon by měl být nejlépe uprostřed fotky, tancovat, nebo dělat jiný speciální pohyb, být vyfocen zepředu v pěkné pozici a nejlépe být na fotce s ostatními pokémony svého druhu (třeba skupinka metapodů). Cílem je tedy vyfotit co nejvíce pokemonů za co nejvíce bodů.
Grafika se takhle s odstupem šesti let po vydání hodnotí docela špatně... Tzn. napíšu fakta. Všichni pokemoni jsou vyvedeni ve 3D modelech srovnatelných s Pokemon stadium 2 (takže potažmo i s Colosseem), Prostředí je hezky barevné, v polygonovém 3D , ale samozřejmě se setkáváme se spoustou 2D spritů, což ale bylo v té době obvyklé...
Zvuky jsou docela fajn a rozhodně vám nebudou při hraní vadit, právě naopak. Pidgeyové kdákají, Pikachu piká a tak to má být.
Hudba je docela fajn a neruší, poslouchat se to dá, takové příjemné nepisklavé midi :)
Hrací doba se pohybuje tak od těch 8mi do 20ti hodin, podle toho, co považujete za dohranou hru. Jestli titulky, nebo nafocené všechny pokemony každého aspoň za 3500 bodů...Každopádně je to hra jak má být, má nápad, spád, grafiku i hratelnost na úrovni a každého pokémon maniaka zaručeně uchvátí.

Grafika: 8/10
Zvuky: 8/10
Hudba: 6/10
Hratelnost: 7/10
Celkové hodnocení: 8/10
Hodnocení podle gamerankings: 78%


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní