Jméno: Heslo:

Fórum

web FanArt

paako_souleevee___pokemon_card
[1] Vložila SoulEevee99 dne 20.11.2025 v 01:36:46, Odpovědět
 IP hash: c087d20e3ae77c10

Ahoj všem,

Chtěla jsem se už několikrát za poslední dobu nebo delší. Už nevím přesně jak dlouho, podívat na web FanArt (fanart.pikachu.cz), ale je úplně nedostupný.

Po otevření se zobrazí tato chyba:

“Service Unavailable – The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Apache/2.4.52 (Ubuntu)”

Zkoušela jsem to v různých prohlížečích i na jiném zařízení, ale výsledek je stejný.

Je tato část webu stále podporovaná, nebo je to trvalý výpadek či byl web zrušen úplně?

Nenašla jsem právě o tom na fóru žádnou zmínku, ale ani nikde jinde, že by táhle část webu neměla fungovat.

Předěm komukoliv děkuji za odpověď.

Zpráva byla změněna dne 22.11.2025 v 02:44:26

lisakVUK
[2] Vložil lisakVUK dne 21.11.2025 v 11:52:31, Odpovědět
 IP hash: b9199992f926c622

Pokud si dobře pamatuju, fanart provozoval En-Cu-Kou. Už jsem mu kvůli tomu psal na Telegram, zatím nemám odpověď.

[3] Vložila SoulEevee99 dne 22.11.2025 v 02:43:49, Odpovědět
 IP hash: c087d20e3ae77c10

Já si právě nepamatuji kdo jej už provozoval. Jenom mě právě zarazilo, že Fórum funguje, ale FanArty ne. Jinak děkuji za odpověď :)

lisakVUK
[4] Vložil lisakVUK dne 22.11.2025 v 22:55:46, Odpovědět
 IP hash: 5b4bfcaf6ba7de89

[3] SoulEevee99: Zjednodušeně vysvětlím:

Doména v tomto případě "pikachu.cz" je jen textové jméno (toto konkrétní vlastní Ender). Abys mohl provozovat web (stránku) potřebuješ nějaký server zapojený v internetu, na kterém budou soubory webu. Ten server by fungoval i bez domény, ale pak bys k němu musel přistupovat tzv. IP adresou (př. https://171.15.45.21) což by bylo dost nepraktické si pamatovat. Takže se registruje to jméno (doména) a pak se v DNS definuje, kam se jednotlivé záznamy budou směrovat. www.pikachu.cz (a samotná pikachu.cz) se směruje na server na IP 62.109.154.162. Oproti tomu fanart.pikachu.cz už směruje kamsi na IP 92.62.233.215 což je zcela jiný server.

Fórum je součástí webu pikachu.cz který hostuje na serveru, který spravuju já a technicky se o to starám. Fanart míří na zcela jiný server a NENÍ součástí pikachu.cz webu (ani nikdy nebyl) který je zcela mimo mojí kontrolu (ani nemám soubory tohoto webu, abych je mohl přenést jinam). Musí tedy řešit majitel (správce) tohoto serveru.

lisakVUK
[5] Vložil lisakVUK dne 23.11.2025 v 00:33:12, Odpovědět
 IP hash: 5b4bfcaf6ba7de89

Nakonec jsem zjistil, že to měl pod kontrolou Ender.

Fanart by už měl být opět funkční.

[6] Vložila SoulEevee99 dne 24.11.2025 v 04:31:37, Odpovědět
 IP hash: x5acd58c9b8c77d0c

[5] lisakVUK: Moc děkuji ^^

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Předtím, než poprvé odešleš příspěvek do fóra, prosím čti tyto řádky, nechceš-li se vystavit riziku smazání svého snažení.

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Pravidla obsahují zásady, kterých je dobré se držet. Shrnují pouze to, co by měl dobře vychovaný tvor již vědět, a proto není nutné si je přečíst – stačí se jen chovat slušně. Avšak v případě jakýchkoliv sporů jsou pravidla to, podle čeho budeš posuzován/a.

Pokud píšeš příspěvek, který nesouvisí s původním tématem, označ jej tak, běžným návštěvníkům bude zobrazen ve "sbalené" formě, tj. pouze jeden řádek kdo a kdy jej zadal, s možností si jej rozbalit.