Jste z výsledků spíš spokojení nebo zklamaní?
Za mě jsem doufal v trochu jiný výsledek, ale to hlavní: dojde ke změně vlády - vyšlo. Jak si nová vláda povede, jak dlouho vydrží spolupracovat a dělat kompromisy směrem k partnerům, kteří ji podpoří, ukáže čas. Stejně jako kolik ze svého programu vítězné ANO skutečně splní.
Jinak se mi velmi nelíbily předvolební kampaně (vlastně všech relevantních politických subjektů) plné nálepkování a osočování rivalů a někdy i jejich voličů. Chtěl bych, aby se politika vrátila k programovým střetům a byla více pragmatická než aktivistická. Hlásat dopředu že s tím či oním vládnout nebudem, i když jeho program má poměrně velký průnik s tím naším, není minimálně rozumné. A předvolební slepence programově nesourodých stran vytvořené účelově, aby nevyhrál někdo jiný, jsou pro mě osobně důvodem nevolit nikoho z takového spolku. Protože volbou např. ODS (kterou považuji za stále poměrně rozumnou stranu s pravicovou orientací), bych posouval do vlády i TOP09, či dokonce Piráty, které ve vládě skutečně nechci.
Jinak jsem si připomněl svoje stará politická témata na Pika (TADY a TADY). Ano, to první byla ode mě trochu agitka ^^. btw: Koho by tehdy napadlo, že za pár let budou politici lidi přesvědčovat i šaškováním na sociálních sítích a ODS jednou povládne s tak programově odlišnou stranou, jako jsou Piráti.
Zpráva byla změněna dne 06.10.2025 v 17:31:31