Jméno: Heslo:

Fórum

Názory na výsledky voleb

lisakVUK
[1] Vložil lisakVUK dne 05.10.2025 v 22:41:14, Odpovědět
 IP hash: 5b4bfcaf6ba7de89

Jste z výsledků spíš spokojení nebo zklamaní?

Za mě jsem doufal v trochu jiný výsledek, ale to hlavní: dojde ke změně vlády - vyšlo. Jak si nová vláda povede, jak dlouho vydrží spolupracovat a dělat kompromisy směrem k partnerům, kteří ji podpoří, ukáže čas. Stejně jako kolik ze svého programu vítězné ANO skutečně splní.

Jinak se mi velmi nelíbily předvolební kampaně (vlastně všech relevantních politických subjektů) plné nálepkování a osočování rivalů a někdy i jejich voličů. Chtěl bych, aby se politika vrátila k programovým střetům a byla více pragmatická než aktivistická. Hlásat dopředu že s tím či oním vládnout nebudem, i když jeho program má poměrně velký průnik s tím naším, není minimálně rozumné. A předvolební slepence programově nesourodých stran vytvořené účelově, aby nevyhrál někdo jiný, jsou pro mě osobně důvodem nevolit nikoho z takového spolku. Protože volbou např. ODS (kterou považuji za stále poměrně rozumnou stranu s pravicovou orientací), bych posouval do vlády i TOP09, či dokonce Piráty, které ve vládě skutečně nechci.

Jinak jsem si připomněl svoje stará politická témata na Pika (TADY a TADY). Ano, to první byla ode mě trochu agitka ^^. btw: Koho by tehdy napadlo, že za pár let budou politici lidi přesvědčovat i šaškováním na sociálních sítích a ODS jednou povládne s tak programově odlišnou stranou, jako jsou Piráti.

Zpráva byla změněna dne 06.10.2025 v 17:31:31

...
[2] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 07.10.2025 v 09:32:00, Odpovědět
 IP hash: 76a49454fc58ed46

a tady tohleto ma volebni pravo...

lisakVUK
[3] Vložil lisakVUK dne 17.10.2025 v 11:35:10, Odpovědět
 IP hash: x82fc8503fd63bd77

Míra aktivity je tady v poslední době taková, že holt člověk musí být vděčný za cokoli. Takže [2] : děkuji za "názor" :D

N
[4] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 23.10.2025 v 20:56:47, Odpovědět
 IP hash: x5afee9fae36ccee9

[1] lisakVUK: Když jsem viděl toto téma, moje první myšlenka byla, že nechci odpovídat, protože když jsem to udělal naposledy, spustilo to docela dost děsný flame war kvůli totální kravině.

... a pak jsem zjistil, že to bylo jedno z témat, které zde odkazuješ.

Takže jen velice obecně: nadšený z toho nejsem, ale dopadlo to víceméně, jak jsem odhadoval. Obecně od politiků neočekávám nic dobrého, ale nestojí mi za to, abych se o tom s kýmkoliv dohadoval. (Tohle myslím obecně, není to narážka na tebe nebo tak něco.)

> "Koho by tehdy napadlo, že za pár let budou politici lidi přesvědčovat i šaškováním na sociálních sítích a ODS jednou povládne s tak programově odlišnou stranou, jako jsou Piráti."

Z nějakého důvodu jsi mi připomněl debatu mezi politiky, kterou jsem viděl jako dítě, snad ještě v minulém tisíciletí, kdy se dohadovali o státním dluhu. Jeden popisoval, že nejde *růst* dluhu zastavit ze dne na den, že je potřeba jej zpomalovat a teprve až potom lze řešit snižování dluhu jako takového. Ten druhý politik jej zesměšňoval ve stylu "takže říkáte, že je dobře, když dluh poroste."

shakrilege
[5] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 29.10.2025 v 23:49:56, Odpovědět
 IP hash: x66781207a1596dd6

rozumná pravicová strana je oxymoron.

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Předtím, než poprvé odešleš příspěvek do fóra, prosím čti tyto řádky, nechceš-li se vystavit riziku smazání svého snažení.

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Pravidla obsahují zásady, kterých je dobré se držet. Shrnují pouze to, co by měl dobře vychovaný tvor již vědět, a proto není nutné si je přečíst – stačí se jen chovat slušně. Avšak v případě jakýchkoliv sporů jsou pravidla to, podle čeho budeš posuzován/a.

Pokud píšeš příspěvek, který nesouvisí s původním tématem, označ jej tak, běžným návštěvníkům bude zobrazen ve "sbalené" formě, tj. pouze jeden řádek kdo a kdy jej zadal, s možností si jej rozbalit.