Jméno: Heslo:

Fórum

Návrat ke stavu webu z 11.7.

lisakVUK
[1] Vložil lisakVUK dne 14.07.2025 v 17:10:46, Odpovědět
 IP hash: xb922fc95dbc6afaa

Tak plánované spojení webu s PJZ se trochu zvrtlo a vyvolalo víc otázek, než odpovědí. Takže jsem vrátil stav zpátky před tu změnu a zkusíme se nejprve lépe dohodnout co a za jakou cenu chceme udělat.

Pravda je, že udržovat dva polomrtvé weby není do budoucna ideální stav. Oba weby jsou navíc už letité a určitě je nebudeme nějak významněji modernizovat, spíš jen udržovat funkční stav. Padl návrh vytvořit komunitní web nový a Pikachu i PJZ ponechat jako archiv. Našli se i lidé ochotní se toho chopit. Ale vím, jak to máme všichni s volným časem, tak uvidíme.

Zatím jsem poloautomaticky přepsal scripty webu na PHP7 a provedl i část nezbytných ručních úprav. Ale už teď vím o pár chybách a další mi určitě unikly, takže pokud narazíte na nějakou nefunkční část webu, napište to prosím do tohoto tématu, pokusím se urychleně vyřešit.

Během provozu sloučeného webu bylo převedeno několik účtů a založeno několik témat (víceméně jen k té situaci) a jelikož jsme se vraceli zpět k původnímu stavu, nejsou nyní k dispozici. Fungují původní účty s původními hesly.

V budoucnu bych chtěl upravit ukládání hesel registrací do bezpečnejší podoby (jako na sloučeném webu), ale zatím s tím počkám, nechci dělat moc změn naráz, když ještě není doladěná funkčnost v PHP7.

Každopádně se všem omlouvám za vzniklý chaos, pár ztracených témat a převedených registrací.

Pro ty, kteří tento web nenavštívili mezi 11.7. odpoledne - 14.7. dopoledne a tudíž nezaznamenali co se dělo:

11.7. jsem nasadil novou, upravenou verzi webu, resetoval registrace, vytvořil archiv Pikachu a PJZ témat a registrací, který byl dostupný na této stránce. K této změně jsem se odhodlal na základě rozhovorů s členy komunity v minulosti, kdy většina byla pro spojení webů a e-mailu od poskytovatele hostingu s informací, že končí s podporou PHP do verze 7.3 (do té doby jsem to stále odkládal). Ukázalo se však, že z toho spojení není nikdo moc nadšený, hlavně proto, že bychom tím přišli o kus naší historie (převáděla by se jen komunitní tvorba, jako Povídky, Fanart atd.. + reporty ze srazů). Po rozhovoru s Enderem (a dalšími) jsem se tedy rozhodl vrátit původní stav a aktualizovat oba weby na PHP 7.4.

Zpráva byla změněna dne 24.07.2025 v 09:19:23

John Beak
the Nearly Ultimate One
Trolling is a art | Design Your Universe
John Beak's Website | PokéSport (VGC)
[3] Vložil John Beak dne 18.07.2025 v 17:23:28, Odpovědět
 IP hash: 44df3d235c0741b8

S většími změnami bych počkal po čundru, ať nejsou pryč všichni, kdo mohou řešit případné technické potíže.

Že je potřeba to nějak technologicky vyřešit aby byla údržba do budoucna méně náročná je jasné.

Byla by škoda kdybychom přišli o statický obsah, který je stále použitelný a pro pár tvorů nostalgický jako např. prohlížečové hry na PJZ.

Co se týče fór jako takových, to je na větší diskuzi.

lisakVUK
[4] Vložil lisakVUK dne 18.07.2025 v 20:46:31, Odpovědět
 IP hash: dc15a8804388b4bf

[3] John Beak: Větší změny už proběhly v souvislosti s přechodem na podporu PHP7, dál plánuju jen opravovat případné chyby (divil bych se že by mi něco neuniklo, upravoval jsem toho docela dost ručně).

Jinak slučovat weby způsobem, který jsem zkusil, už nebudu. Můžeme se na čundru dohdnout, který web bude primární pro komunitní akce, ale jinak je nechám oba jak jsou. Když jsem to převedl samotnému mě začalo být líto, že PJZ už není, Ender mě ani nemusel moc přemlouvat. Pokud v budoucnu skutečně vznikne nějaký nový web, můžeme směrovat komunitní aktivity tam a Pika a PJZ držet jako archiv. Ale vlastně by mi ani moc nevadilo pokračovat dál stejně, jako dosud. Hlavně, aby byly nějaké ty komunitní akce (za sebe budu čundry určitě udržovat) a byl o ně stále zájem.

Zpráva byla změněna dne 18.07.2025 v 22:25:27

Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Předtím, než poprvé odešleš příspěvek do fóra, prosím čti tyto řádky, nechceš-li se vystavit riziku smazání svého snažení.

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Pravidla obsahují zásady, kterých je dobré se držet. Shrnují pouze to, co by měl dobře vychovaný tvor již vědět, a proto není nutné si je přečíst – stačí se jen chovat slušně. Avšak v případě jakýchkoliv sporů jsou pravidla to, podle čeho budeš posuzován/a.

Pokud píšeš příspěvek, který nesouvisí s původním tématem, označ jej tak, běžným návštěvníkům bude zobrazen ve "sbalené" formě, tj. pouze jeden řádek kdo a kdy jej zadal, s možností si jej rozbalit.