Fórum

Rusko


?..
[1] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 24.07.2017 v 11:32:03, Odpovědět
 IP hash: e1b90b904f82c59f

Proč vlastně Pika běží na serveru v Rusku?



lisakVUK
[2] Vložil lisakVUK dne 24.07.2017 v 12:51:13, Odpovědět
 IP hash: 24ede23519b4d7a1

Hmm.. na dotaz odpovím ale na oplátku by mě zajímalo, jak si hacknul ten hash. Zvlášť když IP máš jinou.



lisakVUK
[3] Vložil lisakVUK dne 24.07.2017 v 14:01:42, Odpovědět
 IP hash: 24ede23519b4d7a1

Jinak ted k věci.

Vyzkoušel jsem 3 placené hostingy. MediaWeb, Wedos a nyní ruský Hostland.

Než pokročíme dál, je třeba uvézt, jaké mám na hosting požadavky:

1. Možnost hostovat více domén (aktuálně hostuji 6 domén).

2. Rozumný prostor pro soubory (15-20G).

3. Více databází.

4. Rozumný e-mail hosting.

5. Rozumná cena.

Informace, které zde uvedu, jsou poplatné době, kdy jsem u dané firmy hostoval. Je tedy možné, že něco z toho již nebude odpovídat aktuální skutečnosti.

MediaWeb

Hostovali jsme v období 11/2007 - 01/2013. Cena cca 2700Kč/rok. Dražší, ale velmi vstřícný přístup. V případě technických potíží jsem měl kontakt přímo na technika, který ochotně poradil, pomohl, vyřešil.

Wedos

Období 01/2013 - 01/2016. Cena cca 1300Kč/rok. Levnější, ale problematická podpora. Přímý kontakt na technika neexistuje, vše nutné řešit přes "helpdesk" a de facto každý zásah zpoplatněn. Import větší DB (než jde standardně z web admina), obnova zálohy atd.. - odpověď na každý podobný dotaz začíná odkazem na ceník.

Technicky vadily a nevyhovovaly toto věci:

- Hosting více domén nebyl zcela nezávislý, další domény byly jakési "aliasy". V praxi to znamenalo, že založím-li subdoménu test.domena1.cz, nemohu už snadno založit nezávislou subdoménu test.domena2.cz - obojí totiž bude mířit na stejný prostor.

- E-maily byly jen pro primární doménu, z dalších domén už šlo jen vytvořit alias na schránku z primární domény.

- "Neomezený" prostor pro soubory zní hezky, ovšem byl spojený s tím, že veškeré soubory musely být povinně linkovány na web. Ač jsem platil poměrně hodně (rozhodně nevyužíval jejich nejlevnější nabídku), obdržel jsem "bububu" e-mail s poukazem na to, že porušuji pravidla tím, že mám na disku soubory bez linku na web s výčtem takových souborů, mezi nimiž byly dokonce i logy generované webem (třeba z chatu atd..). S výhružkou smazání webu, pokud závady neodstraním.

- Účty "na jedno použití". Toto jsem nikdy nepochopil a považoval za "buzeraci". Pokud jste jednou založili účet (FTP, DB, jméno databáze atd..) s nějakým jménem (bylo ve formátu vašeID_neco) a smazali jste ho, bylo již navždy pro váš hostingový účet zabrané bez možnosti jej znova použít (prostě zůstalo v seznamu přeškrtlé).

Takže když mi přišla nabídka na hosting v Rusku u zavedené hostingové společnosti za cenu dokonce nižší než u Wedosu, ale s vyloučením většiny výše uvedených nevýhod, rozhodl jsem se Hostland zkusit (při platbě na rok jsem dostal ještě poměrně dlouhé období navíc) a zatím si nemohu stěžovat.

Hostland

Od 01/2016 dodnes. Používám "Prostor 4" (nyní už nenabízejí, srovnatelná je nabídka "Horizont"). Cena 2988 rublů/rok (při dnešním kurzu cca 37,6 rublů za 100 Kč to vychází na cca 1125 Kč/rok.

Výhody:

- Zcela nezávislý hosting pro každou z domén.

- Pro každou z domén lze separátně zvolit verze PHP v rozmezí od 5.2 do 7.1.

- Zcela nezávislé mailboxy pro každou z domén.

- Dobře vyřešené bezplatné backupy a obnovy (lze zadat z admin web rozhraní co chci obnovit za jaké období a automaticky se to naplánuje a provede).

- Prostor 20G pro soubory je sice méně než "neomezený", ale nikdo neřeší jaké soubory tam jsou, zda jsou prolinkovány či ne.

- 2 certifikáty Let's Encrypt v ceně. Ano, jsou obecně zadarmo, ale u Hostlandu je lze snadno nastavit jedním klikem v admin rozhraní.

Nevýhody:

- Administrace je v ruštině.

- Přenosy souborů jsou pomalejší než na Wedos - v běžném provozu bezvýznamné, při uploadování souborů celého webu se to však pozná.

- Zatížení CPU serveru je na vaši odpovědnost, pokud web bude přetěžovat server mohou vám ho pozastavit. V praxi jsem měl problém jen s historickým webem Teamu Aero založeném na staré verzi phpRS, kterou někdo hackoval.

Abych to tedy shrnul. V současné době mi ruský Hostland vyhovuje asi nejvíc z toho co jsem dosud poznal poměrem cena/nabídka služeb. Pokud mi někdo nabídne srovnatelné/lepší podmínky v CR, samozřejmě o tom budu uvažovat (zatím mám Hostland předplacen ještě na 2 roky).

 

Zpráva byla změněna dne 24.07.2017 v 14:36:17



...
[4] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 25.02.2022 v 10:43:56, Odpovědět
 IP hash: ae5485bd75cd5116

Vzhledem k žalostné invazi Ukrajiny Ruskem, plánuje se přesun Pikachu.cz a PJZ.cz z Hostlandu?



lisakVUK
[5] Vložil lisakVUK dne 25.02.2022 v 11:37:34, Odpovědět
 IP hash: 5613a73230496fbc

Možná příští rok až doběhne předplacené období. Pokud by byly nějaké problémy s placením, sankce, blokace.

Jinak Hostland je soukromá menší společnost nespojená s vládou, ani nehostuje vládní weby, jeho volba byla daná podmínkami, které mi nabídli a dozvěděl jsem se o nich díky známému, který jim to pomáhal technicky budovat.



Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Předtím, než poprvé odešleš příspěvek do fóra, prosím čti tyto řádky, nechceš-li se vystavit riziku smazání svého snažení.

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Pravidla obsahují zásady, kterých je dobré se držet. Shrnují pouze to, co by měl dobře vychovaný tvor již vědět, a proto není nutné si je přečíst – stačí se jen chovat slušně. Avšak v případě jakýchkoliv sporů jsou pravidla to, podle čeho budeš posuzován/a.

Pokud píšeš příspěvek, který nesouvisí s původním tématem, označ jej tak, běžným návštěvníkům bude zobrazen ve "sbalené" formě, tj. pouze jeden řádek kdo a kdy jej zadal, s možností si jej rozbalit.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní