Pokénovinky

Rozhovor s lišákem Vukem

Sekce: Anime

Q:Které vlastníš verze pokémon her, a které jsi dohrál?

A:Rozdělil bych na hry pro handheldy a stolní konzole.

- Pro handheldy: GB/GBC: Red, Yellow, Silver, Crystal, GBA: Ruby, LeafGreen, Emerald, Pokémon Pinball Advance, NDS: Pokémon Dash. Všechny RPG jsem dohrál co se týká příběhu, ligy a pochytání legendárních Pokémonů. Komplet (včetně vyplněného Pokédexu) mám Yellow, Silver a Ruby (Hoenn Dex).

- Pro stolní konzole: N64: Pokémon Stadium, Pokémon Stadium2, Pokémon Snap, Pokémon Puzzle Challenge, Hey You, Pikachu!. GC: Pokémon Colosseum, Pokémon XD. Colosseum mám komplet, včetně všech očištěných Pokémonů, XD právě hraju...

Podotýkám že hovořím pouze o originál hrách, které hraju na originál konzolích. Tedy žádné emulátory..

Q: Říkal jsi mi že objednáváš Pokémon emerald z Ameriky ty hry jsi posílal normálně na dobírku???

Popřípadě kde jsi viděl poprvé Pokémony.

A: Objednávám z Ameriky vlastně všechny hry pro handheldy a většinu pro N64 a Gamecube (mám americké konzole). Vyjde to levněji a je to tam dostupné dřív než u nás. Ne, žádná dobírka, platí se pomocí platební karty a oni ti to pak pošlou zvolenou metodou (letecká pošta, prioritní-rychlá pošta, atd..). Rozhodně bez platební karty se neobejdeš.

Pokémony jsem poprvé viděl v seriálové podobě na dovolené na Kanárských ostrovech. Nezaujalo mě to. Až po shlédnutí prvních dílů seriálu na Nově se mi začali líbit.


Q: Jaký je tvůj názor na cheatování v Pokémonu? Co ještě považuješ za cheat, a co už ne?

A: Za cheat považuju cokoliv, co nejde zjistit běžným hraním hry. Tedy například i využití informací zjištěných pomocí hacku programu. Např. Effort Points. Sice se ze hry dá odvodit existence něčeho takového (medaile za effort), ale kolik jich celkem je, jaký Pokémon jich kolik přidá atd... nikoliv. Něco z jevů by se dalo možná zjistit určitou podrobnější analýzou chování hry (za většího množství pokusů), ale ruku na srdce, koho by to "jen tak" napadlo a měl chuť takto experimentovat. Prostě zveřejnění informací získaných analýzou programu hry a jejich aplikaci při hraní považuji za nefér zvýhodnění oproti hráčům, vycházejícím pouze z toho, co vidí ve hře a proto je odsuzuji. Primitivní cheaty typu přidání si statistik Pokémona pomocí nějakých cheaterů či kódů ani nebudu komentovat.

Co mi naopak nevadí je povolení přístupu na místa ve hře, kam by jste jinak přístup dostali jen na oficiálních Nintendo akcích. Díky absenci těchto akcí u nás není možnost dostat tam přístup 'korektně' a tudíž na nasimulování naprosto stejného výsledku pomocí editace například uložené pozice nevidím nic špatného.

Q: Které taktiky v Pokémonu považuješ za "sviňárny"?

A: Ze Sui mluví zkušenost s hraním se mnou :-). Občas se náš 'souboj' ubere určitým směrem, kdy si moc se svými Pokémony nezahraju a určitou taktiku protihráče pak nazývám 'sviňárnou' XD. Objektivně, se dá říct, že na čemkoliv, co hra (bez cheatování) dovoluje, není nic špatného. Subjektivně mi však vadí například využívání 'utoků' doplňujících HP Pokémona. V případě že má (používá) tyto útoky jen jeden z hráčů, hra se stává silně nevyrovanou. Osobně jsem si navykl tyto útoky nepoužívat (v minulosti jsem byl o to různými soupeři žádán) a tak mi nyní dost vadí, když na nich někdo trvá. Další takovou subjektivní 'sviňárnou' je strategie, kdy jeden z hráčů dosáhne takové rychlosti, že stále začíná a niči protivníkovy Pokémony jednoho za druhým svým jediným útokem, aniž by se protivník dostal k tahu.

Q: Jaký máš názor na to, že statistika SPEED způsobí, že některý Pokémon začíná vždy jako první?

A: Vadí mi to a považuji to v tahové strategii (jíž Pokémoni jsou) za chybu. Podle mne by měl hráč, kterému je vyřazen Pokémon automaticky dostat šanci začít další kolo. Aby se pak nestalo že hraje defakto jen jeden z hráčů, ničí protivníkovi jednoho Pokémona za druhým a ten s tím nemá šanci něco udělat (pokud nemá v partě někoho, na koho útok protivníka nepůsobí).

Známý z Japonska mi říkal, že tento stav je v Japonsku již hráči reportován jako chyba a Nintendo se vyjádřilo že v nových hrách už rychlost bude rozhodovat pouze na začátku souboje, nebo v případě že jsou vyřazeni oba soupeřící pokémoni najednou. Jinak, kdo prohraje, ten bude automaticky začínat. Uvidíme jestli to tak v Pearl a Diamond už skutečně bude...


Q: Kolik odhaduješ, že jsi utratil peněz za fenomén Pokemon?

A: Tak tohle si snad ani neodvážím odhadnout. Bylo to HODNĚ...

Q: Co jsi dělal předtím, než byl Pokemon?

A: Vždy se mi líbily kreslené filmy, zajímal jsem se především o Disneyovky. Líbila se mi zejména Rychlá Rota Chipa a Dalea, Gumídci, Lví král (a líbí se mi dosud). Kromě toho jsem se zajímal a zajímám o počítače (programování, v té době i hraní her na PC, které nyní již poněkud opadlo). Před Disneyovkama to byly hlavně filmy od maďardského režiséra Attily Dargaye (Vuk, Lesní kapitán, Hrošík Hugo) a samozřejmě Care Bears - Starostliví Medvídci.

Q: Myslíš si, že Satoshi Tajiri existuje, nebo byl Pokemon vymyšlen japonskými psychology?

A: Tak tuhle spekulaci jsem ještě nikdy neslyšel :). Nepochybu je Satoshi Tajiri je reálná osoba.

Q: Kdybys vyhrál 11 milionů, co by jsi s nimi udělal?

A: Zaprvé bych splatil úvěr za byt, který mě hodně zatěžuje. Pak bych si zajel do Japonska, navštívil tamní Pokécentra, nakoupil haldu Pokévěcí pro sebe i své přátele :) Nevím, zda by 11 mil stačilo, ale mým snem by bylo domluvit nějakou spolupráci s japonským Pokécentrem a otevřit nějaké Pokécentrum v Česku.

Q: V akej banke pracuješ?

A: Promiň, ale tohle IMO s Pokémonem nesouvisí a pak tu nechci dělat té bance reklamu. Tedy ... neodpovím.

Q: Čo je to za líšku v tvojom obrázku v nicku?

A: je to lišák jménem Vuk ze stejnojmenného maďarského seriálu, který byl natočen na motivy knihy Istvana Fekete.

Q: Prečo si 'VUK'?

A: Tento seriál, příběh malého lišáčka, kterému zabijou rodiče lovci mě velmi oslovil a stal se mým nejoblíbenějším. Někde jsem se tak trochu cítil jako tento lišáček. V každém případě tuto předzdívku už používám dlouho, mnohem déle než znám Pokémony.

Q: Aké je tvoje najobľúbenejšie jedlo?

A: Krevety s bambusovými výhonky a čínskými houbami.

Q: Aký je tvoj najobľúbenejší Pokémon?

A: Nemám jednoho vyloženě nejoblíbenějšího. Líbí se mi Charmander, Mew, Lugia, Celebi, Totodile, Jirachi .... fakt je jich více.

Q: Aká je tvoja najobľúbenejšia kniha? (ak je to Oliwer Twist, tak daj druhú ;))

A: Divoká zvířata ve filmu od Josefa Delmonta. A pak pro mne legendární Vzhůru do povětří, do závratných výšin od H.E.Hellberga. Průpovídku "Nelze tahat plešatého za vlasy a lézt pozpátku ventilační šachtou" stále někdy používám XD.

Q: Aký je tvoj najobľúbenejší film?

A: Opět je jich víc. Lišák Vuk, Oliver Twist, Návrat do Budoucnosti

Q: Aký je tvoj najobľúbenejší režisér?

A: S. Spielberg

Q: Aký je tvoj najobľúbenejší spisovateľ?

A: Ch.Dickens, J.Verne

Q: Veríš v reinkarnáciu? (ak áno, tak čím si podľa teba bol v minulom živote a čím budeš (resp. by si chcel byť) v budúcom?)

A: Věřím a myslím že jsem byl člověkem. Chtěl bych být .. no .. nemám nějakou jasnou představu. Z pozemských tvorů asi zase člověkem, ale rád bych navštívil i jiné světy a na mé podobě by mi ani tak nezáleželo.

Q: Akú značku jogurtov preferuješ?

A: Žádnou, kupuji pokaždé jiný, spíš mě zajímá příchuť než značka.

Q: Akú reklamu máš najradšej?

A: No .. že bych měl rád nějakou reklamu??? Asi nejvíc mi utkvěla v paměti reklama na prášek Vizír (Vy zíráte, my zíráme).


Q: Jaké jídlo si jedl nejpálivější?

A: Jakousi polévku s krevetama, ve které bylo tolik pepře a kari, že stejně žádnou jinou chuť nebylo cítit.

Q: Máš rád ostrá jídla?

A: Mám. Bohužel už je moc nemohu. Měl jsem vážné problémy se žaludkem a i když jsem se z toho dostal, už si nemohu dovolit to, co dříve :(

Q: Na kolik se cítíš?

A: To se různí. Když blbnu, cítím se třeba na 12, ale pokročilejší věk už dá o sobě občas vědět. Při některých fyzických aktivitách se cítím někdy tak na 100 :). No .. ale v průměru tak na 20.

Q: Jaký typ žen se ti líbí a jaký naopak hnusný(vzhled , temperament , věk atd.)

A: Abych řekl pravdu, dnes už mne zajímají spíš vlastnosti dané osoby, než nějaká povrchní krása. Musíme si rozumět, musí mít pochopení pro mé záliby a zájmy a brát mě takového, jaký jsem. Na věku nezáleží, samozřejmě respektuji zákonem stanovené hranice.

Q: Diamond nebo Pearl?

A: A jak mám na tohle odpovědět. Ještě nevyšla ani jedna, nevím jaké v nich budou rozdíly.

Q: Černá nebo Bílá?

A: Jak kdy, jak kde. Ale ani černá ani bílá nejsou moje oblíbené barvy.

Q: Jaká je tvoje nejhorší vlastnost a jaká nejlepší?

A: Hodnocení sebe samého vždy tak trochu 'smrdí'. Nejlepší.. možná věrnost ke kamarádům, snaha pomáhat, nejhorší.. tvrdohlavost, lenost, konzervatičnost... Bude jich víc, to ať posoudí spíš jiní.

Q: Aké manga a anime máš rád okrem pokémonov?

A: Z anime Digimony a pak Miyazakiho filmy (Cesta do Fantazie, Laputa..). Jinak se o anime nezajímám.

Q: Aký máš názor na n00bov?

A: Nemám rád to slovo, považuju ho za jakýsi módní trend. Pokud se někdo chová nevhdoně, snažím se mu vysvětlit co mi na jeho chování vadí a přimět ho ke změně. Někdy se to podaří, jindy ne. S tím nic nenadělám.

Q: Koho najviac na tejto stránke neznášaš?

A: No .. vede kytka (tele) za uměle vyvolané diskuse, které jsem bral zpočátku zcela vážně a tratil spoustu času zbytečnými pokusy o vysvětlování..

Q: Koho najviac na tejto stránke máš rád?

A: Všechny, kdo mají opravdu rádi Pokémony. Tedy například Sui, Mistian, Ender, Morx, AeroPhoenix .. atd... Je jich víc, vyjmenoval jsem jen pár, kteří mě právě napadli.

Q: jaký útok v pokémonech se ti nejvíc líbí?

A: To záleží na tom. Jedná-li se o vizuální provedení nebo o účinek. V Pokémon XD vypadá hezky Ice Beam, jiak účinkem a použitelností se mi líbí Earthquake, Thunder ..

Q: Kterých 10 lidí z Pika máš nejradši?

A: Víš tyhle jakési 'pořadníky' nemám rád. Já to takhle nedělím. S každým, kdo se zajímá o Pokémony, mám hodně společného a asi bychom si rozumněli. Mám samozřejmě několik důvěrnějších kamarádů, na které se mohu plně spolehnout a kterým se se vším svěřím (a oni zas mě). Kdo mezi ně patří, ten to ví sám, jmenovat zde nebudu. Někteří z nich ani tuto stránku nenavštěvují.


Q: V jakým jsi znamení?

A: Ryby

Q: Jaký měsíc preferuješ a proč?

A: červenec, srpen - prázdniny (i když je sám již nemám, spousta kamarádů ano a je obvykle venku teplo a to já miluju).

prosinec - Vánoce.

Q: Co říkáš na nové pika?

A: Líbí se mi. Sice je zde ještě několik nedodělávek a chybiček, ale to se vychytá a odstraní. Rozhodně je a bude o mnoho lepší než to původní.

Q: Co rád ještě děláš mimo oblasti PKMN?

A: Počítače (hadware, software), co se týče zájmů pak zejména analýza a úpravy programů. Jinak baví mě pěší turistika.

Q: Jaký upřednostňuješ OS?

A: MS-DOS, ale bohužel dneska už to jen s ním fakt nejde. Takže Windows.

Q: Jaký upřednostňuješ Webový Prohlížeč?

A: Mozzila FireFox, ale nebráním se ani IE

Q: YAOI, YURI nebo YIFF?

A: Nemučte mě těmito slovíčky, nepoužívám je a ani přesně nevím co které znamená. Ještě bych to popletl :-). Zkušenosti mám s 'hetero' a bylo to fajn, takže nejspíš takhle :)


Q: Co tě nejvíce přitáhlo na Pokémonech?

A: Příběh v seriálu, kde je zdůrazněno přátelství mezi trenérem a jeho Pokémonem. Vzhled většiny Pokémonů (jsou vážně milí). Nadšení, které mezi tvory Pokémoni vyvolali. Možnost stýkat se s ostatními, které Pokémoni taky oslovili - z což se vyvinulo až do vzniku naší Pokékomunity.

Q: Kdy začneš trénovat další stovky?

A: Trénuju stále. Je ovšem otázkou, kdy je na lv.100 dotrénuju. Díky nedostatku času se tréningu bohužel nemohu věnovat tak, jak bych chtěl.

Q: Jaký typ pokémonů (vodní, travní,...) se ti nejvíc zamlouvá a proč?

A: Opět otázka na kterou neodpovím jednoznačně. Nepreferuju pokémony určitého typu. Ty, kteří se mi líbí nejvíc, jsem již jmenoval v nějaké minulé otázce. K důvodům proč.. Většinou buď díky vzhledu, nebo díky nějaké události (v seriálu, filmu) se kterou si pak takového Pokémona spojuji.

Q: Vuku, za hračky s pokémonní tématikou jsi určitě již utratil spousty peněz...A to že je máš rád nezděluješ jen na pika>>Co si o tom, že jsi pokemaniak myslí tvoje rodina?

A: No .. stálo to fakt hodně, bohužel teď už se musím brzdit (splácím úvěr na byt).

Moje rodina = rodiče (vlastní rodinu zatím nemám). Ti mé záliby respektují, s tím není problém. Spíš mi sem tam ještě něco do sbírky sami přidají. Obas mi však naši připomenou že už mám vcelku věk na to abych se oženil a založil vlastní rodinu .. zejména máma by ráda viděla nějaké vnouče. Já sám s tímhle rozhodně nespěchám, cítím se v tomhle mladší .. ale něco na tom možná i bude.

Q: A řekl jsi to taky někomu v práci?-Jestli ano, bylo by dobré uvést důvod proč.

A: Ano, řekl. A všichni kolegové z našeho oddělení to vědí. Proč? No ono to přišlo tak trochu samo. Nerad se přetvařuju, nalepil jsem si na skříň obrázky Pokémonů atd.. což vyvolalo otrázky. Vysvětlil jsem tedy co a proč se mi na Pokémonech líbí a všichni to vzali OK. Nikdo se mi za to nikdy neposmíval atd.., přesto že většina konstaovala že pro ně by to nic nebylo.


Q: Odsuzoval te nekdy nekdo za pokemony? Jaka byla tvoje reakce?

A: Z tvorů, na kterých mi záleželo, nikdy nikdo. Ano, občas se našel nějaký jedinec, který mou zálibu považoval za zálibu malých dětí a nechápal, co se mi na tom líbí. Vždy jsem se snažil trpělivě vysvětlovat a většinou to takový jedinec pochopil. A těch pár, kteří ne ? Prostě jsem si o nich pomyslel své a nechal to plavat.


Q: jaky je smysl zivota? ('42' jako odpoved neberu;))

A: Podle mě smyslů existuje víc. Někdo by řekl že smyslem života je proslavit se, dokázat něco, co si budou lidé připomínat jěště v daleké budoucnosti. Pro někoho jiného to může být prosté zachování rodu, pro jiného přežít a užít si. Mým smyslem života je přátelství a snaha pomáhat tvorům v nouzi. Tedy pokud to dokážu a mám možnost pomoct...


Q: Jaká je podle tebe nejlepší pkmn hra, která jde spustit na pc?

A: Žádná oficiální Pokémon hra pro PC neexistuje. Pokud bychom hovořili o emulaci Nintendo hardware, pak záleží na tom jak rychlé PC vlastníte. Jelikož vycházím z toho, že GameCube a NDS na PC rozumně emulovat zatím nejde, mohu se omezit na hry pro GB/GBC/GBA/N64. Z her pro GB se mi nejvíc líbí Yellow, pro GBC Crystal, pro GBA Emerald a pro N64 Stadium 2. A nemám žádný důvod, aby v případě emulace na PC tomu bylo jinak. Ale jak dokonale funguje emulace např. N64 her na PC neřeknu, protože sám v emulátorech tyto hry nehraju.

Q: Kolik ti je let?

A: Můj věk se nalézá v rozsahu 20-40 let. Přesněji neřeknu, nemyslím si, že by to museli všichni vědět a pak stejně se to každý rok mění :))

Q: Co si myslíš o dnešní mládeži?

A: S dnešními dětmi a mládeží přicházím do styku pravidelně, takže nějaké rozdíly pozoruji. Stejně jako dřív i dnes se mezi nimi najdou jak rozumní jedinci, tak hlupáci, jak hodní, tak agresivní atd.. Co se liší, jsou podle mne jakési hranice toho, co je přípustné a co ne. V době, kdy jsem chodil do školy, by si například ani 'grázlík' nedovolil přímo poslat učitele do 'oněch míst'. A to ne proto, že by byl 'hodnější', ale tehdy to bylo prostě něco naprosto šokujícího a nepřípustného. Asi jako kdyby někdo dnes vytáhl na učitele pistoli. Trochu mě mrzí, že dnešní mládež často propadá jakýmsi 'módním vlnám' na kterých se pak veze a je schopna měnit své názory a postoje podle toho co právě letí. Tedy ne, že by se tohle dříve vůbec nenastávalo. Taky se objevovaly věci, které se staly 'hity' (například sbírání céček, poslouchání určité muziky). Ale dnes to vnímám v nepoměrně větší míře. Třeba na základní škole 'mé doby' se téměř nikdo (z kluků) moc nezajímal o oblečení, jejich priority byly zcela jinde než ve značkových džínách, mikinách atd.. A dnes už pomalu levněji oblečeného jedince považují spolužáci za méněcenného.

Q: Co si myslíš o životě?

A: viz. odpověď na otázku 'smysl života'

Q: Jaké jsou tvé hlavní zájmy?

A: Pokémoni, animované filmy, četba, turistika.

Q: Až umřeš, předáš mi veškeré ostré předměty, bílé tygry a svou krev, co vlastníš?

A: To sotva. A třeba bílé tygry ani nevlastím :-).

Q: Proč zrovna pokémon, a ne třeba beyblade, digimon apod.?

A: Protože Pokémoni jsou o nečem jiném. Líbí se mi vztah trenér-Pokémon založený na přátelství, líbí se mi samotní Pokémoni, líbí se mi svět, ve kterém žijí. Digimoni IMO také nejsou špatní. Ale ty jejich evoluce mi připadají strašně umělé (aby se vcelku hezký tvoreček proměnil ve vyzbrojeného humanoidního 'robota' mi přijde dost 'úchylné'), ty evoluce se mi nelíbí a trochu mi nesedí ani samotný 'Digisvět'. Ale i přesto mám Digimony docela rád. Ale to, co Pokémoni pro mě neznamenají. Beyblade mě neslovil vůbec. Nelíbí se mi ani děj ani postavy - pro mě je to o ničem.

Q: Preferuješ auto, autobusy, nebo vlaky?

A: Vlaky. Auto nemám a ani mě nějak moc nebaví se jím vozit. Ve vlaku je asi největší volnost pohybu běhěm cesty.

Q: Máš doma akvárko?

A: Nemám, ale dříve jsme měli. Skaláry, závojnatky, betty, neonky ... ani už si nepamatuju co všechno za havěť tam bylo :)

Q: Kdy bude u tebe 24 hodinová pařba?

A: Asi nikdy. A ani se jí neúčastním. Hraju tak dlouho, dokud se necítím unavený. Kdybych se nutil vydržet hrát i ve chvíli, kdy už tělo jasně říká že má dost, stalo by se pro mne další hraní spíš mukou. Jsem pro se třeba odpoledne sejít a společně si do večera zahrát. Ale celých 24 hodin bez pořádného spánku, to rozhodně ne.


Protože mi to přestalo 'žrát' další příspěvky, pokračuju v odpovídat na otázky dalšího tazatele zde.

Q: jaký byl či je tvůj oblíbený školní předmět a proč?

A: Asi dějěpis. Měli jsme dobrou učitelku, která uměla o dějinách hezky vyprávět. A pak přírodopis a chemie.

Q: sleduješ reality show?

A: Pravidelně ne, ale několik přenosů jsem viděl.

Q: jakej je tvůj názor na to?

A: No.. takový neutrální. Nějak speciálně mě to neoslovilo, ale ani v tom nevidím nic špatného. Jen je podle mě nutné si uvědomit. že soutěžící často nejednají upřímně a hrajou určité 'divadýlko' na diváky. Tedy není to IMO odraz chování lidí v realitě. Kdybych měl více volného času, asi bych se na to podíval i častěji.

Q: co tě dokáže nejvíc vytočit?

A: Arogantní a namyšlení lidé, kteří si myslí že jsou středem vesmíru a že spolkli všechnu moudrost.


...a další

Q: Používáš v boji legendy?

A: Jistě. Obvykle několik. A nevidím v tom žádný problém. Legendy jsou Pokémoni jako každý jiný. Možná mají některé ze statistik lepší, ale lze je v pohodě zvládnout i s nelegendami (jak mi poměrně často dokazují moji soupeři).


...a další

Q: Myslíš si že když někdo má 6 Legend že je to srabárna?

A: Nemyslím. Srabárna by podle mě ale byla, kdyby sis proti soupeři, který nemá žádné Pokémony s útoky, které doplňují HP (Recover) nasadil Pokémony, kteří toto dělají a tak se zvýhodnil. Nebo kdybys bojoval s levely 100 proti nižším levelům. Atd...


...a další

Q: Prečo sa niekedy s beznádejnými ľudmi pôšťaš do diskusie?

A: V tomto jsem i já beznadějný případ. Stále jsem totiž přesvědčen o tom, že je to od nich pouhé nedorozumění a že když své názory srozumitelně vysvětlím, tak se dobereme k nějakému korektnímu závěru. Většinou mi to takhle i funguje. Ale je pravda, že jsem neměl moc zkušenosti s těmi, kteří se prostě hádat chtějí a pochopit úmyslně nechtějí.

Q: Máš ešte aj nejaké iné netypické (pre tvoj vek) zábavy, ako Pokémoni?

A: Zálibu obecně v animovaných filmech, možná to, že mě mnohdy baví 'blbnout' stejně jako mí mladší kamarádi.

Q: O ľuďoch, ktorým sa zdá prinajmenšom divné, že sa zaujímaš o Pokémonov si myslíš, že sú... ako by som to... netolerantný, nebodaj blbci, len preto, lebo majú iný názor?

A: Ale já si o lidech, kteří mají rozdílné zájmy, nic špatného nemyslím. Každého přece baví něco jiného. Což je ovšem fakt, který by měli pochopit i ostatní. Pokud mi někdo bude tvrdit že jsem cvok, protože mám rád ve svém věku Pokémony a nenechá si nic vysvětlit, pak si o něm opravdu pomyslím své. Ale ne kvůli tomu že nemá rád Pokémony, ale kvůli tomu že nedokáže korektně přijmout že já je rád mám.


...a další

Q: Co je podle tebe lepší? MC Donald's, nebo KFC?

A: Jídlo mi chutná u obou, ale preferuju spíš Mc.Donald's.
...a další

Q: Jaký styl hudby preferuješ?

A: Žádný. Když se mi písnička líbí, je mi jedno jakého žánru je. Poslouchám písničky popové (Jackson, C.C.Catch), rockové (Roxette, Landa...), folkové (Dobeš), country (Tučný), ze starých dob a někdy i nějakou tu klasiku .. Ale jsou jisté styly, které se mi obecně nelíbí (nevylučuji ale že nějaká konkrétní písnička by se mi líbit mohla). Jsou to především techno, rap, hip-hop, ale třeba i dechovka :)


...a další

Q: preferuješ elektronické, alebo neelektronické hry a prečo?

A: Nepreferuju. Mám rád z obojího něco. Bez GameBoye bych už například na čundr nejel, ale karty, hry jako Dostihy a Sázky atd.. mě taky hodně baví.

Q: máš rád sladkosti? XD

A: Ano, ale bohužel ve větší míře je už moc nemohu. Měl jsem problém se žaludkem a od té doby musím držet určitou dietu.

Q: aký šport máš najradšej?

A: Takový, u kterého se moc nenamůžu :)... Ale vážně. Asi nejraději mám pěší turistiku provozovanou v teplých, letních dnech.


...a další

Q: Jaká je tvoje nejoblíbenější písnička od Modern Talkingu? ^^

A: "Give me peace on Earth"


...a další

Q: Proč všichni poslouchají Vypsanou FiXu?

A: Všichni? Chicken zatáhl tenhle 'mor' mezi nás, PokéFandy, ale mě tím tedy nenakazil. Z toho, co jsem slyšel, se mi líbil snad jen Stereiod, jinak mě to moc neoslovilo. Ale někteří kamarádi tomu skutečně propadli.

Q: Víš, že Morx je lampa?

A: Ano, slyšel jsem to. Sui se mi to už pokusila vysvětlit :). Ale lampa je ženského rodu, neměl by být spíš lampasák? :-))

Q: Máš rád puzzle?

A: Pokud máš na mysli takovou tu spoustu papírových dílků, které pak musíš do sebe přesně poskládat, tak nijak obzvlášť. Kdysi jsem jich ale několik složil.


...a další

Q: mohl bys o sobě s klidným svědomím prohlásit, že jsi sebekritický?

A: Ano. mohl. Myslím si, že i z mých některých příspěvků ve fóru je jasně vidět, že sebekritický jsem. Otázkou je však nakolik. Jsou situace, kde jsem si vědom chyb a nebráním se ani tomu, veřejně je přiznat. Jsou ale i situace, kdy jsem přesvědčen o své 'pravdě' a chyby si nepřipouštím. Někdy je možná ani nevidím. Rozhodně ale nepatřím k těm, kteří si o sobě myslí, že jsou dokonalí a bezchybní.


...a další

Q: opravdu veris tomu ze jses tak spravedlivy a moralne na vysi jak predstiras?

A: Nevěřím a ani to nepředstírám. Pokud má někdo ten dojem, pak s tím nic nenadělám, ale už jsem se snažil několikrát přímo říct že své názory a postoje považuji za subjektivní, o nic lepší nebo horší než mají jiní. Spravedlivý se být snažím, ale jestli se mi to daří lépe než některým ostaním, to ať posuzují jiní. Nějaký morální vzor jistě nejsem.


...a další

Q: Jakými jazyky hovoříš? -

a) z kolika se nromálně domluvíš (+ uvést je)

A: To slůvko normálně je relativní. Pokud by bylo bráno jako plyně, pak asi jen Česky :). Pokud i lámaně, pak ještě Anglicky a Slovensky.

b) se kerými jazyky se domluvíš (byť 'rukama,nohama'?)? (+uvést je)

A: Rusky.

c) z kolika dalších jazyků znáš pár slov (+ uvést je)

A: Japonština (arigato, kaze, orsama), němčina (hund, haus), maďarština (róka, gyermek, nemzet), španělština (los lavabos, ňiňo, maňana), italština (bambini, maccaroni) .... Jenže to znám skutečně jen pár slov.

Q: Proč máš ve svém nicku právě lišku?

A: Už jsem to vysvětloval v nějaké z předchozích otázek.

Q: Zranil ses někdy vážně?

Příp., jaké bylo tvé nejhorší zranění? (myšleno fyzické^^)

A: Měl jsem vyhozený rameno z kloubu, pár výronů a tržnou ránu na noze a na hlavě .. nic moc vážného to nebylo. Spíš než zranění jsem měl problém s nemocí. Asi před 15 lety jsem prodělal nějakou infekci a asi 10 let měl chronické problémy se žaludkem. Musel jsem držet přísnou dietu a stejně se mi pravidelně vracely silné bolesti. Až homeopatická léčba mi pomohla a nyní už jsem cca 2 roky v pořádku, ale v něčem musím dodržovat dietu stále.

Q: Věříš na intuici?

A: Ano, do jisté míry.

Q: Jaký obor tě nejvíc baví?

A: Historie 2. poloviny 19. sloletí, elektronika, literatura...

Q: Jaká byla tvá nejhorší známka na základce?

A: Jestli myslíš na vysvědčení, pak dvojka.

Q: Jaká byla tvá nejhorší známka na gymplu?

A: Nestudoval jsem gympl. Na střední škole jsem měl na vysvědčení jako nejhorší známku čtyřku.

24.12.2005, ~Mistian

Komentáře k pokénovince: Rozhovor s lišákem Vukem


preds
[1] Vložil/a anonymní uživatel/ka dne 17.06.2008 v 22:16:40, Odpovědět
 IP hash: e1cb54a78003d12

čau...potřebuju poradit, jak dohrát pokemon Silver



Přidat příspěvek

Přezdívka:
Heslo:

Předtím, než poprvé odešleš příspěvek do fóra, prosím čti tyto řádky, nechceš-li se vystavit riziku smazání svého snažení.

Registrace není povinnou podmínkou, v případě, že vyplníš jen přezdívku (bez hesla), uloží se zpráva anonymně. Pro časté přispívání doporučujeme se zaregistrovat a zvolit netriviální heslo - a předejít tak možnosti krádeže identity.

Pravidla obsahují zásady, kterých je dobré se držet. Shrnují pouze to, co by měl dobře vychovaný tvor již vědět, a proto není nutné si je přečíst – stačí se jen chovat slušně. Avšak v případě jakýchkoliv sporů jsou pravidla to, podle čeho budeš posuzován/a.

Pokud píšeš příspěvek, který nesouvisí s původním tématem, označ jej tak, běžným návštěvníkům bude zobrazen ve "sbalené" formě, tj. pouze jeden řádek kdo a kdy jej zadal, s možností si jej rozbalit.



  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní